Településképi Arculati Kézikönyv és Településképi rendelet nyilvános értékelő felülete

2017. október 1-től hatályos Felsőörs Településképi arculati kézikönyve és településképi rendelete.

Ez a nyilvános felület (fórum) a kézikönyv és a rendelet monitorozására szolgál.

Honlapunk bal fölső sarkában található regisztráció után személyes azonosítójával belépve várjuk véleményét a kézikönyvvel és rendelettel kapcsolatban.

Vissza


Hozzászólások(3db)

2019-07-04 09:08

dr Rajháthy Beatrix

Tisztelt Önkormányzat!

A kishegyi utca végén az útlezárás miatt(1064hrsz)mindannyiunknak gépkocsival a másik oldal felől kell bejárnunk. Itt nagyon megnőtt a forgalom, mivel sok új tulajdonos is van. Kitérési lehetőség nincs, az út/ösvény szembeforgalom vagy esős idő eletén életveszélyes az emelkedős kanyarnál. Egyik szomszéd( a hegytetőn Némethék örököse) mindannyiunk örömére útfelújításba kezdett, ehhez hozzá is járulunk anyagilag,de a megjelent zártkerti támogatási pályázatból ehhez komoly forrást lehetne kérni.Ezzel végre normálisan és főképp biztonságosan le lehetne menni az eddig a 1064-es tulajdonosának engedelme nélkül is. (Jellemzően a közvetlen új szomszédok is a kerülő utat kénytelenek használni.)Tisztelettel.dr Rajháthy Beatrix

2019-02-19 10:32

Bertalan László

Igen Tisztelt Fórumozók, Illetékesek!

Nyilván nem ez a megfelelő hely "Tiborc-panaszomnak", de a fórumra nyomva 404-es hibát tobott ki.

Ez egy elkeseredett szőlősgazda írása, amire nem vár választ, legfeljebb változásokat:

Ingatlantulajdonosként tisztában vagyok a kötelességeimmel. Fizetek adót, párlat jegyet is veszek, fizetem a zöld zsákot, bár jó, ha eddig kétszer tettem ki a szemetet, az állatok akkor is széttépték. Igyekszem égetés helyett komposztálni a hulladékot, amit a vaddisznók rendre széttúrnak, a gaz terjedését pedig az előírásoknak megfelelően megakadályozom.

Mi, tulajdonosok tehetetlenek vagyunk. Akitől pedig a segítséget várhatnánk, nem tesz semmit. Szép lesz a faluház, szépek a belterületi utcák, jó a napelemes közvilágítás: ennek mind szívből örülök. De a külterülettel, a szőlőkkel, a gyümölcsösökkel ki foglalkozik? Csak arra vagyunk jók, hogy befizessük az adót, vagy, ha betegség miatt kimarad egy kaszálás, meg tudjanak büntetni?

Évek óta küszködünk a vaddisznókkal, akik mindenen át jönnek, mindent széttúrnak, tövestől szedik ki az új telepítéseket. Aztán ott van a többi vad, ami mindenhol széttépi a kirakott szemeteseket, zsákokat.

El vagyok keseredve. Úgy érzem, akinek képviselni kellene minket: nem képvisel. Mindig bizalommal olvasom az ígéreteket, az ésszerű magyarázatokat, a jövőbeni terveket, de amikor indul a tavaszi szezon, az úton ugyanúgy elsüllyedek a sárban, az állatok mindent szétszedtek, majd megérkezik a csekk az adóról, amit befizetek. Tehát -Madách szavaival élve- idén is küzök, és bízva bízok.

A történetnek nincs befejezése, az még várat magára. Bár van fény az alagút végén, valahol már régóta foglalkoznak az üggyel, s ha jól tudom, ez nem egyedi eset.

https://www.nool.hu/helyi-kozelet/kilovik-a-varosban-garazdalkodo-vaddisznokat-22568/

Bertalan László

2017-09-27 11:34

Felsőörs Polgármestere

Köszönöm a képviselő-testület támogatását abban, hogy 2017. október elsejétől hatályba léphetett Felsőörs településképét meghatározó kézikönyv és rendelet.

1 |

Hozzászólok

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!