Aktuális hírek Felsőörsi Hírmondó Eseménynaptár Veszprém TV

Polgármesteri Utasítás2020-03-14

Tisztelt Felsőörsi Polgárok!

A COVID-19 világjárvány megállítása érdekében tett kormányztai intézkedések kihirdetése mellett az alábbi helyi tájékoztatást adom.

Elsődleges fontosságúnak tartom a hiteles forrásból való tájékoztatások figyelemmel kísérését, melyekről elsősorban a kormányzat által üzemeltetett koronavirus.gov.hu
illetve https://www.nnk.gov.hu/index.php/koronavirus-tajekoztatok oldalon és a mindenki által elérhető tömegtájékoztatási eszközökön (TV, rádió), valamint a központi információs csatornákon (80-277-455, 80-277-456, koronavirus@bm.gov.hu) értesülhetnek.
A fenti tájékoztatókban és a helyi polgármesteri utasításokban külön nem szereplő területek működése értelemszerűen változatlan, vagy a korábbiakhoz hasonló formában folyik.

A 2020. március 11-én 15 órától az ország teljes területére kihirdetett veszélyhelyzeti állapot következményeként Felsőörsön az alábbi intézkedéseket vezetjük be:

1. A felsőörsi Miske Óvoda és Bölcsőde - felsőbb utasításig - egyelőre nem zár be, de kérjük a szülőket, hogy aki megteheti ne hozza közösségbe gyermekét.
Aki ezt nem tudja megoldani az úgy készüljön, hogy a gyermek óvoda-bölcsődei átadása reggel nem az öltőzőben, hanem a bejáratnál fog történni.

2. A Háziorvosi rendelésre kizárólag időpontegyeztetés után érkezzen, idős betegek receptírás miatt telefonáljanak, személyesen ne keressék fel a rendelőt!
    Telefonszám: Dr. Bardóczi Miklós, Felsőörs, Rózsa u. 1.
    Telefon: 06-20-777-7282, 06-87-477-142

3. Védőnőnk, Gerbel Mariann családlátogatást csak telefonos egyeztetést követően kizárólag indokolt esetben tart.

4. A Községházán csak feltétlenül szükséges esetben és időpontegyeztetést követően, elkülönített módon fogadjuk az ügyfeleket a szokott nyitvatartási időben.
Kérjük, a személyes ügyintézést nem igénylő ügyekben használják a következő elérhetőségeinket:


Dr. Könczöl Gábor kirendeltségvezető
Telefon: 06 70-3206852
e-mail: gkonczol@felsoors.hu

Szőllős Zsoltné igazgatási ügyintéző
Telefon: 06-30/979-9322
e-mail: titkarsag@felsoors.hu

Galambosné Csóka Krisztina adóügyi ügyintéző
Telefon: 06-30/979-8910
e-mail.: ado@felsoors.hu  

Krámli Józsefné pénzügyi ügyintéző
Telefon: 87/787-258
e-mail.: konyveles@felsoors.hu

Közösségszervező/könyvtáros
Dr. Pásztorné Simon Annamária
Telefon:  06-70/320-6854
e-mail: konyvtar@felsoors.hu

Jelen utasítások további, ettől eltérő tartalmú rendelkezésig lesznek hatályban.
Mivel a helyzet időről időre változik, kérem Önök is kísérjék figyelemmel a központilag kiadott rendeleteket, tájékoztatókat és az azt kiegészítő, helyben meghozandó döntéseinket!

Hiszem, hogy a meghozott döntések fegyelmezett és felelősségteljes végrehajtásával együttesen meg tudunk bírkózni az előttünk álló nehézségekkel.
Az egyre javuló szép tavaszi időjárás a kényszerű otthonléttel és a bizonytalan jövővel párosulva nekünk falun élőknek alkalmat és lehetőséget biztosít arra, hogy gondoljunk magunk és családunk önfenntartására, az éppen aktuális konyhakerti veteményezésre is.


Felsőörs, 2020. március 14.        Szabó Balázs, polgármester

Vissza